16.10.2014

Merimiespihvi

Muistan kuinka kivaa merimiespihviä oli lapsena syödä, kun tiesin isän laittavan ruokaan olutta :D. Erityisen hyvältä tämä ruoka ei ole ikinä suussani maistunut mutta jostain syystä teki mieli kokeilla olisiko se makuaisti muuttunut iän myötä.

Hyväähän tuosta tuli, varmasti teen vielä toistekin!

Merimiespihvi (4-6 annosta)
500-800g naudan sisäpaisti
2-3 sipuli
12 (~1kg) peruna
(2-3 porkkana)
Viipaleet
suola
mustapippuri
2 laakerinlehti
4 dl voimakas lihaliemi
3 dl  tumma lager-olut

I Viipaloi liha ohuiksi pihveiksi, paista ne pintaruskeiksi voissa, mausta suolalla ja pippurilla.
II Silppua ja kuullota sipulit.
III Pese, kuori ja viipaloi perunat (ja porkkanat).
IV Lado padan pohjalle kerros perunaa, sipulia (ja porkkanaa). Ripottele päälle pippuria ja laakerinlehdet ja lisää kerros pihvejä. Toista kerroksien teko niin monta kertaa kuin tarve, jätä perunat päällimmäiseksi kerrokseksi. Kaada pataan vielä lihaliemi ja olut.
V Hauduta kannen alla liedellä tai uunissa 200 asteessa, kunnes liha ja perunat ovat kypsiä eli noin 1–1 ½ h.

Itse en vielä omista pataa, joten tein omani kannettomassa uunivuoassa. Laitoin folion 'kanneksi' ettei nesteet pääsisi ennen aikojaan haihtumaan ja tulisi edes pientä hautumisefektiä. Lihojen kypsymiseen ja mureutumiseen meni kuitenkin useampi tunti ja koko ruuan tekoon siis lähemmäs 6h.


Vuuan kasaaminen

Valitsemani kostutus

1 kommentti:

  1. Ruokasi saa mukavan lisävivahteen jos käytät lager oluen tilalla tummaa olutta. Paskiainen itse viljelee ruoan laitossa aina olutta, mutta merimiespihvit kaipaavat tummempaa tavaraa :)

    VastaaPoista