Perinteinen kermakakku olisi toki ollut varma valinta, mutta halusin kokeilla juustokakun tekoa. Aikaa sitten törmäsin jossain netin ihmemaassa mielenkiintoiseen reseptiin, jossa juustokakku sai makunsa kermalikööristä. Halusin kuitenkin kakkuun mansikan makua ja punaisen sävyä, joten kermaliköörin tilalle vaihtui Pople mansikkalikööri. Vaikka juustokakut ovatkin monelle jo "vanha juttu", niin tässä resepti:
Mansikkajuustokakku |
Mansikkajuustokakku
Pohja:200g täytekeksi (esim Domino)
50g margariini
I Murskaa keksit tehosekoittimessa/kaulimella.
II Sulata rasva kattilassa, sekoita joukkoon keksin murut.
III Painele seos irtopohjavuoan (24-26cm) pohjalle lusikalla. Tasoita pinta, älä painele liian tiiviiksi.
Täyte:
4 kpl liivatelehti → laita kylmään veteen likoomaan
2 dl kuohukerma → vaahdota
1,25 dl tomusokeri → lisää vaahtoon
2 prk mascarpone → lisää vaahtoon, sekoita tasaiseksi
3 kpl munan valkuainen → vaahdota, lisää mascarponekermavaahtoon ja sekoita tasaiseksi
1 dl Pople Strawberry -likööri → kiehauta, lisää liivatteet ja vatkaa seos täytevaahtoon
Kaada täyte pohjan päälle. Ravistele/koputtele vuokaa pöytään jotta ilmakuplat poistuisivat ja pinnasta tulisi sileä. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3h, mielellään yön yli. Koristele vasta ennen tarjoilua.
Koristelu: Itse koristelin kakun suklaasta tehdyllä perhosella: Piirsin lyijykynällä leivinpaperiin ääriviivat, käänsin paperin ympäri ja lusikan avulla koitin sulalla suklaalla saada ääriviivat peitettyä. Kovinkaan siistiä jälkeä en saanut aikaiseksi, mutta aika hyvin ensikertalaiselta.
![]() |
Pinkit suklaakonvehdit |
Koska asustelen 'pienessä' kaupungissa, täältä ei löydy mitään kunnollista leivontakauppaa eikä tietenkään tomuvärejäkään (tai millä sitä suklaata ikänä suositellaankaan värjättävän). Siispä 'joudun' värjäämään suklaat ihan nestemäisillä elintarvikeväreillä. Tässä värjäystavassa on omat riskinsä, koska vesi saa suklaasulan muuttumaan suklaamassaksi. Tosin silloinhan suklaasta on hauska muovailla vaikka mitä, sehän on kuin syötävää muovailuvahaa.
Tällä kertaa sain kyllä värjäyksen onnistumaan ja suklaan pysymään nestemäisenä, joten sain konvehtimuotille käyttöä. Olen huomannut, ettei nestemäistä väriainetta kannata lisätä kuin ripaus kerrallaan ja itse suklaallakin taitaa olla massautumiseen vaikutusta.
Näissä ihanan pinkeissä konvehdeissa käytin Rainbowin valkoista leivontasuklaata puolilevyä ja punaista elintarvikeväriä lopulta varmaan lähemmäs 2tl. Makua antamaan lisäsin ruokalusikallisen Marianne Crushia, joka muuten kannattaa sekoittaa joukkoon hellästi ja aivan lopussa (kuvan konvehtien rusehtavat raidat tulivat juurikin Crushista).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti