2.6.2014

Raparperipiirakka

En ole ikinä ollut mikään raparperien ystävä ja vielä vähemmän piirakoiden, joiden päälle pitäisi valutella erillisiä kastikkeita. Nyt kun raparpereja on kasvanut jo valtavat määrät, päätin käyttää muutaman varren piirakkaan, johon ei mitään kastikkeita tarvittaisi. Koska raparperien kanssa olisi hyvä nauttia maitotuotteita, päätin yhdistää sen rahkapiirakkaan:

Raparperipiirakka (pellillinen)

Pohja + Muruseos:
250g voi/margariini
8dl jauho
3dl sokeri
2tl leivinjauhe
2tl sooda
2tl vaniljasokeri
2dl piimä
1 muna

I Sulata rasva
II Sekoita kuivat aineet keskenään, nypi murumaiseksi voisulaan. Ota neljäsosa taikinasta syrjään (tulee piirakan päälle muruksi) ja tee lopusta taikinasta pohja.
III Lisää pohjataikinaan piimä ja muna, sekoita tasaiseksi. Levitä uunipannulle leivinpaperin päälle.

Täyte:
10dl raparperi (~4 vartta)
200g kermaviili
250g maitorahka
2dl sokeri
2 muna
3tl vaniljasokeri

I Pese (kuori) ja pilko raparperit, ripottele pohjan päälle.
II Sekoita muut täytteen aineet keskenään tasaiseksi ja kaada raparperien päälle.

Ripottele päälle vielä pohjataikinasta eroteltu muruseos ja paista piirakkaa uunin keskitasolla 175 asteessa ~35-45min.


(Piirakan palasen kuva näkyy tekstissä: Ruusukupit)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti